Se tärkein ihonhoitorutiini

Kotihoitotuotteista nostetaan esille ihon puhdistustuotteet. Meikin poistaminen on tärkein ihonhoitorutiini. Puhdistuksen tulisi tapahtua syvältä, jotta iho hengittää.

Hyvin usein kuulee maininnan ettei ihoa tarvitse puhdistaa, jos ei käytä meikkiäkään. Kasvojen iho on kuitenkin kokoajan näkyvillä, eikä sitä suojata vaatteilla. Meikitön ja puhtaan tuntuinenkin iho kerää päivän aikana ilmansaasteita, pölyä, likaa, hikeä, talia ja bakteereita. Keväisin kuvaan tulee myös katupöly. Yön aikanakin lakanoista jää iholle likaa, joten aamuisin on iho hyvä pyyhkäistä vielä kasvovedellä tai tarvittaessa puhdistaa yhtä huolellisesti kuin iltaisinkin. Rasvainen- ja sekaiho nostavat yön aikana ihon pinnalle myös jonkin verran talia.

Silmänympärysihon puhdistamiseen on omat tuotteensa, eikä tälle alueelle suositellakaan käytettävän kasvojenpuhdistustuotteita. Kasvojenpuhdistustuotteet voivat ärsyttää alueen ohutta ja herkkää ihoa, on myös suositeltavaa välttää alueella voimakasta hankausta. Silmämeikinpoistoaine puhdistaa alueen tehokkaasti ja hellävaraisesti, eikä vaadi oikein käytettynä hankaamista. Silmämeikinpoistoaineen on hyvä antaa hetken vaikuttaa kevyesti vanulla painamalla, jolloin meikki liukenee ja lähtee helpommin muutamilla pyyhkäisyillä. Myös meikittömän päivän jälkeen lika kannattaa pyyhkäistä silmänympärysiholta ennen silmänympärysvoiteen laittoa. 

Huolellisesti puhdistetuilla meikittömillä kasvoilla nukuttu yö. Aamulla kasvoveden jälkeen:

Oikeanlainen puhdistustuote kannattaa valita ihotyypin ja vuodenajan mukaan. Erona marketti- ja ammattituotteen välillä on aktiiviainepitoisuudet ja hoitavien ainesosien määrä. Jos käyttää omalle iholle liian tujua puhdistustuotetta se rikkoo ihon pinnan suojakalvoa, jolloin kasvot voivat tuntua erityisen kuivilta.

Kasvovesi kosteuttaa, rauhoittaa ja normalisoi ihon PH:n. Se viimeistelee ihon ennen muita hoitotuotteita ja jättää virkeän ja raikkaan tunteen. Kasvohoitojenkin yhteydessä puhdistustuotteet valitaan ihon mukaan. Koostumuksia puhdistustuotteista löytyy runsaasti: maidot, öljyt, geelit, vaahdot, emulsiot, voiteet, kiinteät puhdistustuotteet ja kuituliinat. Voimakkaamman meikin poistoon parhaimmat puhdistustuotteet ovat voiteet ja öljyt, jotka sopivat hyvin myös kuivalle iholle. Vahva meikki voi vaatia myös kaksi- tai kolmivaiheisen puhdistustuotteen.

Esimerkkejä Mary Cohrin tuotteilla:

Kaksivaiheisessa puhdistuksessa iholle hierotaan ensin öljymäinen tuote, sormia kastellaan ja ihoa hierotaan uudelleen jolloin tuote muuttuu kevyen vaahtomaiseksi.

Kolmivaiheisessa iholle hierotaan meikinpoistogeeli, hierottaessa geeli muuttuu öljymäiseksi, sormia kastellaan jolloin tuotteesta tulee kevyen vaahtomainen.

Säännöllinen ihon puhdistaminen ei tue vain kauneudenhoito tavoitteita. Se pyyhkii liiallista bakteeri- ja mikrobikantaa ihon pinnalta, jolloin se toimii ennaltaehkäisevästi erilaisten ihottumien ja ekseemoiden puhkeamiseen.